Magyar szakembert iktattak be a Felnőttoktatás Nagyjainak Nemzetközi Csarnokába

2022. szeptember 28.

2022. szeptember 28-án az írországi Corkban 18 új tagot – köztük 9 európai felnőttképzési szakembert – iktattak be az International Adult and Continuing Education Hall of Fame (IACE HOF), azaz a Nemzetközi Felnőtt- és Továbbképzési Hírességek Csarnokába.

A magyar felnőttképzési szakmai közösség számára óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a beiktatottak között köszönthetjük Benedek András Professzor Urat.

Az IACE HOF azokat a szakembereket választja tagjai közé, akik a felnőttképzés területén hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő tevékenységet végeznek és elért eredményeik meghatározó módon járultak hozzá a felnőttképzés minőségének és presztízsének növeléséhez.

Az IACE HOF missziója a felnőttképzés és továbbképzés meghatározó személyiségeinek elismerése és példamutatás a fiatal generáció számára, valamint a felnőttoktatás és felnőttkori tanulás láthatóvá tétele, értékének és elismertségének növelése. 

A Felnőttoktatás Nagyjainak Nemzetközi Csarnokába az eddigi 26 éves története során 404 tagot, köztük 70 európai kollégát iktattak be. Az európai szakemberek 2016-ban megalakították az IACE HOF Európai Tagozatát , amelyet 2022-ig André Schlafli  and Sturla Bjerkaker  koordinált.

2022 októberétől az Európai Tagozat új koordinátoraként Arne Carlsennel közösen vezetem a szakmai munkát.

Fantasztikus teljesítmény és a felnőttképzési szakma jelentős elismerése, hogy 7 magyar tagja is van a Csarnoknak: